Pidulik ploomikompott

Pille Petersoo
Ploomikompott täiskasvanuile. | Juta Kübarsepp

See ploomikompott maitseb hästi nii vanillijäätise kui ka paksema Kreeka või Türgi jogurtiga. Mõnus lõpetus sügisesele pidulikumale õhtusöögile.

 

12 punast ploomi

1 vanillikaun

0,5 dl suhkrut

3 dl vett

0,5 dl heledat rummi

1 tl roseepipart

 

Serveerimiseks:

vanillijäätist või jogurtit

 

Lõika vanillikaun pikuti pooleks, kaabi seemned väikese noaga kokku. Pane vanillikaun ja -seemned potti, lisa pestud ploomid ja suhkur, seejärel vesi ja rumm.

Kuumuta keemiseni, siis keeda tasasel tulel 5 minutit. Tõsta pott tulelt ja lase ploomidel leemes jahtuda.

Tambi roseepipraterad uhmris või lõikelaual noaseljaga katki, riputa ploomidele ja serveeri.

Sarnased artiklid