Kuumad sibulasaiad

Pille Petersoo (Nami-nami.ee)
kodus.ee
01.04.2013
Kuumad sibulasaiad | Juta Kübarsepp

Karamellise sibulakattega kuumad võileivad sobivad hästi eelroaks või mõne supi kõrvale. Kui serveerid neid eelroana, võid asetada saiad salatipadjale.

Kuumad sibulasaiad

50 g võid

6 suurt sibulat

2 tl suhkrut

sorts brändit või konjakit

6 viilu nisuleiba (nt ciabattat)

150 g riivitud juustu

  • Kuumuta või paksupõhjalisel praepannil. Lisa viilutatud sibulad, puista peale suhkur. Prae sibulaid tasasel tulel u 20 min aeg-ajalt segades, kuni need on pehmed, kuldsed ja karamellistunud. Lisa brändi ja kuumuta, kuni see on aurustunud. Maitsesta. (Kui valmistad sibulakatte kuni 2 päeva varem, siis kata kinni ja hoia jahedas.)
  • Rösti saiaviilud kuldseks, siis laota peale sibulakate ja kata juustuviiludega. Aseta ahjuplaadile ja küpseta 200° ahjus u 15 min, kuni juustukate on kuldne ja kergelt mullitab.
  • Serveeri koos rohelise salatiga.

Sibulakatte võib valmis teha kuni kaks päeva varem.

Artikli märksõnad: 

Sarnased artiklid